Μαζί προχωράμε μπροστά: Έχουν προγραμματιστεί για το 2017, χρηματοδοτούνται και βρίσκονται στο στάδιο των διαδικασιών υλοποίησης μια σειρά από νέα μεγάλα έργα υποδομής που θα ολοκληρώσουν τη σύγχρονη εικόνα της πόλης μας τα επόμενα χρόνια:

Πάφος σύγχρονη, πράσινη, έξυπνη Τα έργα και οι δράσεις που ακολουθούν

Οι πολίτες - ειδικά οι νέοι και οι νέες για να μείνουν στον τόπο τους - έχουν απαιτήσεις και προσδοκίες. Θέλουν μια όμορφη, λειτουργική και έξυπνη πόλη που να τους παρέχει δυνατότητες, ευκαιρίες, υψηλό βιοτικό επίπεδο. Να μπορούν να εξυπηρετούνται, να δημιουργούν, να απολαμβάνουν, να παράγουν. Σήμερα, οδηγούμε μαζί την Πάφο στην νέα εποχή:

Μετατρέπουμε την Πάφο σε «έξυπνη» και πράσινη πόλη με τη χρήση νέων τεχνολογιών:

 1. Συνάπτουμε ιστορική συμφωνία με το κράτος και τη Μητρόπολη και επιστρέφει ο Δημόσιος Κήπος στους δημότες μας.
 2. Εγκαθιστούμε δωρεάν WiFi υψηλής ταχύτητας σε 22 περίπου πλατείες και πάρκα στο κέντρο, τις συνοικίες και την τουριστική περιοχή.
 3. Δημιουργούμε σύγχρονες στάσεις λεωφορείων με ηλεκτρονική πληροφόρηση και σημεία φόρτισης ηλεκτρικών ποδηλάτων και οχημάτων.
 4. Πενταετές πρόγραμμα αναβάθμισης δρόμων16 χλμ. περίπου με την πλήρη ανακατασκευή τους ως πολεοδομικών έργων ( Αποστόλου Παύλου, Ευαγ. Παλληκαρίδη, Ελ. Βενιζέλου, Αλ. Παπάγου, Νικολάου Νικολαϊδη, Φελλάχογλου, Ακαμαντίδος, Κινύρα, Αμπελοκήπων, Ανεξαρτησίας, Αριστοτέλη Σάββα, Αγαπήνορος ).
 5. Δημιουργούμε application με όλες τις πληροφορίες για την πόλη μας (εκδηλώσεις, αξιοθέατα, δρομολόγια λεωφορείων, στάσεις ταξί, κέντρα αναψυχής, οργανωμένες παραλίες κ.λπ.). 
 6. Ανατολικό Γραμμικό Πάρκο Κυκλικός Κόμβος Παφιακού – Κάτω Πάφος
 7. Αξιοποιούμε τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και προωθούμε τη δημιουργία Περιφερειακού Τεχνολογικού Κέντρου Ανατολικής Μεσογείου και start-up επιχειρήσεων. 
 8. Δημιουργία καφετέριας – αναψυκτηρίου στην παραλία του ΣΟΔΑΠ και σε δύο άλλα τουλάχιστον σημεία στην παραλία.
 9. Γραμμικό Πάρκο: “Βιοφώς” – Διπλαρκάτζια – Βρέξης
 10. Αξιοποίηση της κρατικής γης στην περιοχή Πέρα Βρύση στο Αναβαργός.
 11. Δημιουργία δύο σταθμών μετεπιβίβασης στο κέντρο και την τουριστική περιοχή σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών και την εταιρεία Ο.ΣΥ.ΠΑ.
 12. Βελτιώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τον οδικό φωτισμό με τοποθέτηση οικονομικών λαμπτήρων LED.
 13. Πενταετές πρόγραμμα διαμόρφωσης σε παιδότοπους υφιστάμενων χώρων πρασίνου σε όλη την πόλη.
 14. Εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος “Βάφω το σπίτι μου, καθαρίζω τη γειτονιά μου, ομορφαίνω την πόλη μου” για τον εξωραϊσμό των συνοικιών με επιχορηγημένα βαψίματα σπιτιών, επιδιορθώσεις των πεζοδρομίων, ανακατασκευή δρόμων και τοπιοτεχνήσεις πάρκων .
 15. Αναβάθμιση του Ανατολικού και του Δυτικού παραλιακού πεζόδρομου με την εγκατάσταση φωτισμού και τη συμπλήρωση της δαπεδόστρωσης και του αστικού εξοπλισμού.
 16. Διαμόρφωση των χώρων πρασίνου ώστε να διευκολύνεται ο περίπατος σκύλων χωρίς να ρυπαίνεται το περιβάλλον.
 17. Συνδετήριος δρόμος μεταξύ Λεωφόρου Δημοκρατίας ( Β. Παρακαμπτήριος Δρόμος) και Βιοτεχνικής Περιοχής Πάφου.
 18. Υλοποίηση του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου ( χώρος πρώην στρατοπέδου). 
 19. Ανάδειξη και σύνδεση των χώρων πρασίνου και των περιοχών Μουσαλλά, Έξω Βρύσης και Εφτά Άη Γιώρκηδων ως ενιαίου αστικού Γραμμικού Πάρκου.
 20. Διαμόρφωση σε κεντρικό πάρκο της πόλης του χώρου της Πεμπές( παρά την Υπεραγορά Παπαντωνίου).
 21. Δημιουργία δικτύου30 περίπου σύγχρονων δημοσίων αποχωρητηρίων οικολογικού τύπου.
 22. Δημιουργία Κηποθεάτρου στο χώρο του πρώην Τουρκοκυπριακού σχολείου παρά τον παλιό Αστυνομικό Σταθμό.
 23. Πρόγραμμα μείωσης στερεών δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων παραγωγής αποβλήτων.

Μειώνουμε τις δημοτικές φορολογίες και τα τέλη του ΣΑΠΑ μέσω της χρηστής διοίκησης και της εξοικονόμησης πόρων από τις υπερπληρωμές, τις μίζες και τις κλοπές. Προχωρήσαμε με αστικές αγωγές κατά των εργολάβων και των επιβλεπόντων μηχανικών για ποσά πέραν των 12 εκ. ευρώ. Παγώσαμε πληρωμές για απαιτήσεις πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Η λειτουργία της βιολογικής μονάδαςτου ΣΑΠΑ απο την εταιρεία Envitec στοίχισε το 2012 3,9 εκ., το 2013 2,9 εκ., το 2014 2,8 εκ. ενώ όταν αναλάβαμε το 2015, τερματίσαμε το συμβόλαιο με την εταιρεία Envitec και κόστισε η λειτουργία για το 2015 1,9 εκ. Το ίδιο υπολογίζεται και για το 2016.