Πριν από 22 μήνες, η Πάφος εξευτελιζόταν στα πρωτοσέλιδα. Μαζί, είχαμε τη δύναμη να αποκαταστήσουμε το κύρος της πόλης μας.

Σήμερα δίνουμε στη δικαιοσύνη τα στοιχεία για τα σκάνδαλα που μας ντρόπιαζαν και κόστιζαν εκατομμύρια στο φορολογούμενο πολίτη:

Αποκαλύψαμε τις αμαρτωλές ιστορίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου, του ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Λάρνακας, καταγγείλαμε την Green Dot για κερδοσκοπικές τιμολογήσεις, αποκαλύψαμε το θέμα της πλημμελούς φύλαξης του αρχαιολογικού πλούτου της χώρας και της ενδεχόμενης ύπαρξης κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας και εμπορίας.

Τονίσαμε παντού: Μηδενική ανοχή στα φαινόμενα δημόσιας διαφθοράς και σπατάλης. Προωθήσαμε τη διενέργεια ερευνών για τις υποθέσεις του Δημοσίου Κήπου, του νέου Δημοτικού Μεγάρου, του πιθανού χρηματισμού για το αναψυκτήριο του Δημοτικού Πάρκου Δασούδι.

Εξοικονομήσαμε εκατομμύρια ευρώ από την καθαρή και αποτελεσματική διοίκηση:

• Το 2014 εισπράχθηκε το ποσό των 0,9 εκ. ευρώ από παλιές ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο. Το 2015, όταν αναλάβαμε, εισπράξαμε 3,4 εκατομμύρια ευρώ από τις παλιές ανείσπρακτες οφειλές προς τον Δήμο ενώ το 2016 αναμένεται να εισπράξουμε ακόμα 2,9 εκατομμύρια ευρώ.

• Εξοικονομήσαμε 317.200 ευρώ από τις υπερχρεώσεις του ΧΥΤΑ

• Εξοικονομήσαμε 1,06 εκατομμύρια ευρώ από κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού το 2016

• Αυξήσαμε καθαρά τα έσοδα κατά 131.000 ευρώ από τα τέλη διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα

Από τις εξοικονομήσεις και εισπράξεις, 1,19 εκατομμύρια ευρώ έχει ήδη διατεθεί για επιστρώσεις δρόμων, βελτίωση των υποδομών και διάφορα αναπτυξιακά έργα, κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις.