Με ένδοξο παρελθόν, προνομιακή γεωγραφική θέση και τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες, η Πάφος μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή μας και να γίνει ελκυστικός διεθνής προορισμός πολιτισμού και τουρισμού.

Σήμερα, η δύναμη της Πάφου αναδεικνύεται με τις δράσεις μας, όπως:

 Η επιτυχία της ανάδειξής της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017, σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό Πάφος 2017 και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

• Οι πρόσφατες αδελφοποιήσεις με την Herzliya του Ισραήλ και το Amman της Ιορδανίας, καθώς και η επικείμενη αδελφοποίηση με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

• Οι συνεργασίες μας με το High School of Technology και το φημισμένο Πανεπιστήμιο IDC Herzliya του Ισραήλ, αλλά και με το Jagiellonian University της Κρακοβίας, Πολωνία.

• Η υποβολή πλήρους και τεκμηριωμένου φακέλου για τη διεκδίκηση της λειτουργίας του Ανώτερου Ξενοδοχειακού Ινστιτούτου Κύπρου στην Πάφο.

• Η ανάπτυξη σχέσεων στον πολιτισμό: Η απονομή του «Χρυσού Κλειδιού» της πόλης στη διακεκριμένη Βυζαντινολόγο Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, οι πολιτιστικές βραδιές, όπως με την Πρεσβεία της Κίνας και οι διεθνείς επαφές μας, όπως με την Πρεσβεία της Ρωσίας, Η.Π.Α, της Αυστρίας, Γαλλίας, Ελλάδας, Γεωργίας, Τσεχίας, Κούβας, Ιταλίας, Δανίας, Ινδίας.

• Οι επιχειρηματικές μας επαφές με επενδυτές, κυρίως Ρώσους και Κινέζους, σε στενή συνεργασία με τους πρεσβευτές των δύο χωρών και το ΕΒΕ Πάφου. 

• Ανάπτυξη σχέσεων με την πόλη Batumi της Γεωργίας σε στενή συνεργασία με τους Έλληνες ομογενείς Ποντιακής καταγωγής της Πάφου.