ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ηθική δικαίωση και προσωπική αναγνώριση του αγώνα του για την πάταξη της διαφθοράς και τη καθιέρωση της διαφάνειας στην δημόσια ζωή του τόπου αποτελεί η απονομή του ετήσιου Βραβείου της Διεθνούς Διαφάνειας Κύπρου στο Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος.

Το βραβείο απονεμήθηκε χθες στη Λευκωσία, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΒΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς που τιμάται την 9η  Δεκεμβρίου.

Ο Φαίδωνας Φαίδωνος ήταν το μοναδικό άτομο  που βραβεύτηκε στην κατηγορία φυσικά πρόσωπα για τη συμβολή του, μέσα από πρωτοβουλίες και ενέργειες, στην αποκάλυψη διαφόρων υποθέσεων, όπως το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, το σκάνδαλο των ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ, η διασπάθιση ή κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος εκ μέρους αιρετών και λειτουργών στις γνωστές υποθέσεις της Green Dot, του δημοσίου κήπου και πολλών άλλων.

Σύμφωνα επίσης με το σκεπτικό της απόφασης βράβευσης, ο Φαίδωνας Φαίδωνος, με τις δημόσιες καταγγελίες και ενέργειές του συνέβαλε στην κάθαρση της κοινωνίας από φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς, όπως το θέμα της αρχαιοκαπηλίας, της ύπαρξης και δράσης κυκλωμάτων της νύχτας  που πωλούν προστασία κ.ά.